Wat is coaching?

Coaching is een manier van begeleiden door middel van één-op-één-gesprekken met als doel de ander in staat te stellen meer uit zichzelf te halen. Grotere effectiviteit, vrijheid en voldoening behoren tot de mogelijke resultaten.

 

Welke coachmethoden gebruik ik?

  • Vragen stellen
  • Delen
  • Confronteren

Vragen stellen is de belangrijkste tool van een coach. Door vragen te stellen help ik je meer inzicht te krijgen in wat je graag wilt, maar ook wat er in de weg zit om dat te bereiken. Je gaat een of meerdere doelen stellen en ik help je stap voor stap om je doelen te bereiken. Mijn coaching is to-the-point en op de toekomst gericht.

Ook deel ik, waar dat relevant is, over mijn eigen leven. Hierdoor weet jij wat er door middel van coaching mogelijk is en dat je niet de enige bent die bepaalde dingen tegenkomt. Er is iemand die naast je staat en bij wijze van spreken door dezelfde dingen heengegaan is.

Tenslotte zal ik je ook confronteren. Dit wil zeggen dat ik je zo nu en dan een spiegel voor zal houden waardoor je gaat zien wat er  werkt in je leven en wellicht ook wat er niet werkt. Dit overigens zonder dat er ‘iets mis is’. Ik ga er altijd vanuit dat iedere mens 100% zijn/haar best doet het juiste te doen en toch kan het zijn dat je een blinde vlek hebt of in een patroon zit dat niet werkt. Mijn coaching is altijd vanuit compassie en volledig gericht op het doel van mijn cliënt.